Kaza, Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nda (TAG), merkez Sarıçam İlçesi'nin İncirlik Park Alanı yakınlarında meydana geldi. Adana'dan Ceyhan yönüne giden Ahmet Akçalıoğlu yöneütimindeki 01 L 7876 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Yol kenarındaki bariyerleri aşan otomobil takla atıp, 100 metre sürüklendikten sonra tarlaya düştü. Emniyet kemeri takılı olan sürücü Ahmet Akçalıoğlu, otomobilin içinde sıkıştı. Kazayı görüp, yardıma koşan vatandaşlar, ters duran ve yakıt deposundan benzin sızan otomobilde sıkışan Ahmet Akçalıoğlu'nu çıkarmayı başaramadı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. Kısa sürede kaza yapan aracın yanına gelen kurtarma ekipleri, Ahmet Akçalıoğlu'nu sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Ahmet Akçalıoğlu'nun öldüğü anlaşıldı.

ÇOK HIZLIYMIŞ, POLİSİ GÖRÜNCE PANİK YAPMIŞ

Akçalıoğlu'nun kullandığı otomobilin aşırı süratli olduğunu ileri süren görgü tanıkları, sürücünün uygulama yapan polis ekiplerini görünce paniklediğini söyledi. Aniden frene basan sürücü Ahmet Akçalıoğlu'nun aracın kontrolünü kaybettiğini iddia eden görgü tanıklarından Mehmet Nilkalı, "Benim önümde gidiyordu. Çok da süratliydi. Karşı şeritte radarı gördü, sonra aniden frene bastı. Kontrolü kaybedip, bariyerlere çarptı. Dönerek havada uçup, 100 metre sürüklendi, sonra da burnunun üzerine çakıldı" dedi.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Ahmet Akçalıoğlu'nun cesedi Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



FK(BY/COŞ)