Olay, Manisa kent merkezi girişinde, bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Salihli İlçesi’ne bağlı Sart Beldesi’nde daha önce çeşitli suçlardan kaydı bulunan 29 yaşındaki Ü.K. ve 20 yaşındaki Y.K.’yı takibe aldı. Plakasız motosikletteki iki şüphelinin kent merkezine gittiğini belirleyen polis, diğer birimlerden yardım talep edip uygulama yapılıyormuş gibi trafik akışının kesilmesini istedi.

Bunun üzerine kent girişinde güvenlik önlemi alan polis, araçları durdurmaya başladı. Uygulama noktasına yaklaşan motosikleti durdurmak isteyen sivil polis memuru 28 yaşındaki İbrahim Çiçek yola doğru ilerledi. Çiçek’i fark eden iki şüpheli, motosikleti polis memurunun üzerine sürdü ve çarpıp kaçmak istedi. Çarpmanın etkisiyle Çiçek, yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı.

Bu arada bölgede bulunan diğer polisler, dengelerini kaybederek motosikletten düşen 2 şüpheliyi yakaladı. Ambulansa konulan yaralı polis memuru Çiçek, Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Düşme nedeniyle hafif yaralanan 2 şüpheli de aynı hastanede ayakta yapılan tedavilerinin ardından gözaltına alındı.

YOLDA ARAMA YAPILDI

Polis, kaçmaya çalışan iki şüphelinin, yola suç teşkil edebilecek herhangi bir malzeme atmış olabileceği ihtimali üzerine arama yaptı. Ancak bir sonuç elde edilemedi.

Olay sırasında yaralı polis memuru İbrahim Çiçek ile aynı ekipte bulunan polis memuru Birol Doğan, "Meslektaşlarımız iki şüphelinin takibini yapıyordu. Manisa yakınlarına geldikleri sırada bizden yardım istediler. Biz de bölgede uygulama yaptık. Motosikleti durdurmak istedik ancak şüpheliler, durumu fark edince üzerimize sürdüler. Ekip arkadaşım yaralandı. Ben de olaya hemen müdahale ettim. Onlar da motosikletten düşünce kaçamadılar" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.




Ü.K.: Üzeyir Karagülle

Y.K.: Yunus Karataş