Olay bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Yukarı Avdan Köyü’nde oturan ve bir lokantada garson olarak çalışan Emin Ergin, amcasının oğlu 18 yaşındaki Ufuk Ergin ile birlikte balık tutmak istedi. Ailesinin "Gitme yüzme bilmiyorsun" diye yaptığı uyarıları dikkate almayan ve 6 gün sonra askere gidecek olan Emin Ergin, iftar için balık tutacaklarını söyleyerek Mert ırmağına gitti. İki genç 4 Temmuz günü yaşanan selde yıkılan köprüden misinalarını suya atarak balık avlamaya başladı. Ancak Emin Ergin'in misinası suyun içinde bir yere takıldı. Yüzme bilmediği halde ırmağa giren Ergin, misinasını kurtarmak isterken birden suda batıp çıkmaya başladı.

Kıyıda bulunan amcasının oğlu Ufuk Ergin, bulduğu ağaç dalını uzatarak onu kurtarmaya çalışsa da başarılı olamayınca Emin Ergin boğularak hayatını kaybetti. Gencin cesedi, Samsun Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı balık adamlar tarafından çıkarıldı. Olay yerine gelen 62 yaşındaki 3 çocuk sahibi baba Şaban Engin sinir krizi geçirdi.

SEL DERE YATAĞINI DEĞİŞTİRDİ

Olayın tek görgü tanığı olan Ufuk Ergin, Temmuz ayında yaşanan sel olayından sonra Mert Irmağının dere yatağının değiştiğini ileri sürerek, "İftar için balık tutacaktık. Bir süre sonra misinası köprünün altında suyun içinde bir şeylere takıldı. Sel yüzünden dere yatağının bazı yerleri çok derinleşmiş. Emin de misinasını kurtarmak için suya girdi. Derin olduğunu bilmiyordu. Misinasını kurtardı. Ama kendisini batıp çıkmaya başladı. Çırpındığını görünce dal parçası uzattım ama kurtaramadım" diye konuştu. Emin Engin'in cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



HÇ(İS/AAA)