CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Cumhuriyetin İlk Yıllarında Yargı Sistemi' konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol katıldığı konferansa, üniversite öğrencileri ile akademisyenler büyük ilgi gösterdi. Atatürk inkılaplarının TBMM'yi, hukuku ve yargıyı nasıl şekillendirdiğini ayrıntılarıyla anlatan gazeteci yazar Taha Akyol, yapılması düşünülen yeni anayasada devlet otoriterisinin azaltılması, özgürlüklerin yeniden şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti. Akyol, şöye devam etti:

"Yeni anayasayı yaparken zihnimizdeki otoriter tortulardan ve çatışmacı eğilimlerden olabildiğince arınıp, uzlaşma yoluna gitmemiz şarttır. Eğer yeni anayasa yapamazsak, askeri anayasa olarak bir hayli itibar kaybetmiş olan 1982 Anayasası ile Türkiye ne ölçüde devam edebilir bunu bilemeyiz. Yeni anayasa fikri toplumda bu kadar yer tutmuşken eski anayasasını kaldıramayıp yeni anayasa yapamayan bir Türkiye nasıl bir hukuk istikrarına kavuşur diye endişeliyim. Politikacıların, salı günleri birbirlerine ağır sözlerle hakaret ettiklerini gördükçe, yeni anayasayı yapabilecekler mi diye endişe ediyorum."

Taha Akyol, konuşmasının ardından konferansa katılanların sorularını yanıtladı. Yaklaşık bir saat süren konferansın ardından gazeteci yazar Akyol, yeni çıkan 'Atatürk'ün İhtilal Hukuku' adlı kitabını imzaladı.