2010 yılının Temmuz ayında, Bursa Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde çalışanlara çay ve kahve servisi yapan N.T., müdürü Mahmut İnan’ın kimsenin bulunmadığı bir sırada makamında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Makam odasından kaçarak kurtulduğunu öne süren N.T., Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Bursa Valiliği’ne şikayet dilekçesi gönderip Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelen müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Mahmut İnan görevinden alındı. Suçlamaları kabul etmeyen İnan, ölçü ayar memurlarının yerlerini değiştirdiği için böyle bir komploya kurban gittiğini iddia etti.

Olayın ardından N.T.’nin şikayeti üzerine hakkında dava açılan Mahmut İnan’ın yargılanması tamamlandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'cinsel istismar' suçundan son kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Mahmut İnan’ı mahkeme heyeti, 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti cezayı 1 yıl 8 aya düşürerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bu arada İnan hakkında 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen tazminat davası da karara bağlandı. Mahkeme, Mahmut İnan’ın 8 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.



SB(FK/SS)