Olay, merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen çarşamba günü saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Çalıştığı işyerinden çıkıp 100. Yıl Mahallesi'ndeki evine yürüyerek gitmek isteyen 32 yaşındaki M.H. yol kenarında bekleyen ve üzerine gelen bir kişinin tacizine uğradı. M.H., kendisine cinsel tacizde bulunan kişiden kurturmak için bağırıp yardım istedi. Saldırganın korkup kaçması üzerine M.H., cep telefonu ile 155'i arayarak polise haber verdi.

Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.H. sakinleştikten sonra, eşkalini verdiği şüphelinin, eşinin de kullandığı, adını söylediği parfümden koktuğunu söyledi. Bunun üzerine 100'ncü Yıl Mahallesi'nin çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, olay saatinden kısa süre önce bir benzin istasyonuna giren aralarında eşkale uyan şüphelinin de bulunduğu gruptan şüphelendi. Görüntüleri M.H.'ye izleten polis, benzin istasyonundan yapılan alışverişleri inceleyince, N.K. isimli kişinin kredi kartı ile aynı parfümden satın aldığını ortaya çıkardı. Kredi kartı bilgilerinden yola çıkan polis N.K.'yi aynı gece yakaladı. Verdiği ifadede olay günü yanında 4 arkadaşı olduğunu söyleyen N.K., "İnşaatlarda çalışıyorum. Olay günü 4 çalışma arkadaşımla bira içtik. Sonra sigara almak için yol üzerindeki benzin istasyonuna gittik. Burada biten parfümümden de aldım. Bu parfümü yanımda bulunan arkadaşım Ahmet F. de üzerine sürdü. Sonra yanımızdan ayrıldı. Ben kimseye tacizde bulunmadım" dedi.

Polis N.K. nin ifadelerinden sonra adresini belirlediği Ahmet F.'yi de yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ahmet F. tacizde bulunduğu M.H. tarafından tesbit edildi.

Sorgulamasında suçunu kabul ettiği iddia edilen Ahmet F., ifadesinin ardından "Cinsel istismar" suçundan adliyeye çıkartılacak.



BC(FK/İD)