Samsun'da lise öğrencisi H.B., 2009 yılı içerisinde Çağlar Ç. ile tanışarak arkadaş oldu. Yaklaşık 2 ay sonra iddialara göre Çağlar Ç., genç kızdan zaman zaman para istemeye başladı. İddialara göre, 2010 yılı Mart ayında da genç kıza mesaj çekerek 150 TL istedi. Vermek istemeyince 'ailene zarar veririm' diyerek tehdit etti. Bunun üzerine korkan genç kız istediği parayı verdi. Ancak sevgilisinin isteklerinin artması üzerine ayrılmak istedi.

Bir ay sonra Çağlar Ç., genç kızla konuşmak istediğini belirterek buluştu. Ardından da Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde bir apartmanın önünden geçerken genç kızı sürekleyerek zorla giriş kattaki daireye soktu. Daha sonra da burada H.B.'nin elbiselerini çıkartarak cinsel istismarda bulundu. Bir gün sonra da mesaj çekerek cinsel ilişkilerine ait görüntüler bulunduğunu ve 300 TL vermez ise bu görüntüleri ailesine gönderip, internette yayacağını söyleyerek şantaj yaptı. Bunun üzerine H.B. ailesinden habersiz aldığı parayı okulun önünde Çağlar Ç.'ye verdi.

Çağlar Ç.'nin para isteğinin bitmemesi üzerine H.B. annesine ait 10 bilezik ve altın seti de gizlice alıp parça parça sanığa verdi. Son olarak da geçen yıl Ağustos ayında ilişkiye girmesi için tehdit edilen genç kız durumu önce annesine ardından da polise anlattı. Şikayet üzerine yakalanan Çağlar Ç., 'cinsel istismar, hürriyetten yoksun bırakma ve şantaj' suçlarından tutuklandı. 

SUÇLAMAYI REDDETTİ

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık, daha önceki savunmalarını tekrar edip, "Kendisi bana arkadaşlık teklif etti. Ben başlarda istemiyordum. Ancak sonra kabul ettim. Birlikte gezip dolaşıyorduk. Bu şekilde ilişkimiz bir kaç hafta sürdü. Daha sonra ayrıldık. Kendisine hiç bir şey yapmadım. Şantajla para istemedim" dedi.

Genç kız ise sanığın savunmalarının gerçek  olmadığını ileri sürerek, "Arkadaşlık yaptığımız doğrudur. Ama sonra ayrıldık. Peşimi bırakmıyordu. Konuşmak için buluştuk. Sokakta yürürken beni zorla bir eve götürdü. Burada elbiselerimi çıkardı. Cep telefonuyla görüntü çekip çekmediğini hatırlamıyorum. Ama beni tehdit ederek, bir çok kez para istedi" diyerek şikayetini tekrarladı.

'NEFES DARLIĞI VAR, GÖĞÜS BOŞLUĞUNA TÜP TAKILDI'

Çağlar Ç.'nin avukatı Ata Giritli ise, müvekkilinin cezaevinde sağlık sorunlarının arttığını hatta geçen haziran ayında rahatsızlanarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edildiğini söyledi. Hastanenin raporunu da delil olarak mahkemeye sunan avukat Giritli, "Göğüs boşluğuna tüp takıldı. Hayati tehlikesi var. Raporda belirtildiği üzere sigara ve benzeri madde kullanılan ortamlardan ve enfeksiyondan uzak tutulması gerekmektedir. Müvekkilimin hayati tehlikesi vardır" diyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme H.B.'nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığınıın araştırılması için genç kızı ve dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Ayrıca, sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını ve sağlık sorunlarını dikkate alarak Çağlar Ç.'yi yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliye etti.



İA(İS/COŞ)