Mevlana'nın ölümünün 739'uncu Vuslat Yıldönümü nedeniyle bugün düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) tarafından düzenlenen iş formu ve imza törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ında katıldığı törende, Tacikistan ile Türkiye arasında ticaret protokolü imzalandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle dedi:

"Türkiye ile Tacikistan derin tarihi ve kültürel bağlara sahip iki dost ve kardeş ülkedir. Bu bağlar dünyaya ortak bir perspektiften bakmak için son derece sağlam bir zemin oluşturmaktadır. Firmalarımız yeni iş fırsatları ve yeni yatırımları değerlendirmek için sabırsızlanıyorlar. Türkiye yükselen bir ekonomi olarak 2010'da yüzde 9.2, 2011’de yüzde 8,5 büyüme hızıyla Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke oldu. Bu yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen Çin ve Arjantin’den sonra ikinci ülkesi olacağız. İkili ticareti daha da geliştireceğimiz önemli bir gelişme yaşandı. Dünya Ticaret Örgütü Tacikistan'ı katılım paketini onaylayarak resmen Dünya Ticaret üyesi olması yönünde önemli bir adım attı."

Tacikistan ekonomisi hakkında bilgi verip, Türk işadamlarını ülkesine davet eden Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon da, "'Tacikistan milli bağımsızlığını kazanmasının ardından büyüyerek gelişti. Bugün de burada ki görüşmelerimiz ülkemizdeki gelişmeler adına büyük öneme sahip. Biz ekonomimizin iyiye gitmesi için bütün gayretimizi gösteriyoruz. Bu nedenle Türk iş adamlarını ülkemize davet ediyoruz" dedi.



HD,ÖÇ(İA/İD)