Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde yaşayan, Türk edebiyatının efsanelerinden biri sayılan öykü ve roman yazarı, gazeteci Oktay Akbal, 8 Mart Perşembe günü kalp rahatsızlığı nedeniyle Özel Yücelen Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne kaldırıldı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin Aydın tarafından takibe alınan Akbal'ın kalp yetmezliğine bağlı nefes darlığı yaşadığı belirlendi. Akbal, yoğun bakım donanımına sahip özel bir odada tedavi altına alındı. Kalp ritminin takip edilmesi için monitöre bağlanan Akbal'a ilaç tedavisi uygulandı. Kısmen sağlığına kavuşan Oktay Akbal bugün taburcu edildi. Gökova Körfezi kıyısındaki Akyaka Beldesi'nde bulunan evine götürülen Akbal, dinlenmeye çekildi.

Dr. Şahin Aydın, Akbal'ın sağlık durumu hakkında bilgi vererek, "Bize ilk geldiğinde kalp yetmezliğine bağlı nefes darlığı çekiyordu. Özel bir odada tedavi altına aldık. İlaç tedavisi uyguladık. Sağlık durumu kısmen iyiye gidiyor. Kendisini taburcu ettik. Evinde dinlenecek" dedi.

1969 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Oktay Akbal, rahatsızlığı süresince kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Her şeyin kalpte başladığını belirten Akbal, "Tüm duyguların merkezi kalp. Yaşlılığa bağlı kalp rahatsızlığı çekiyorum. Bunun için tedavi gördüm. Tedavim süresince beni yalnız bırakmayan sevenlerime ve hayranlarıma kalpten teşekkür ederim" dedi.

OKTAY AKBAL KİMDİR?

1923 yılında İstanbul'da doğdu. Edebiyat ve gazetecilik dünyasına Servet-i Fünun dergisinde sekreterlik yaparak adım attı. Vatan gazetesinde sanat yazıları ve kitap eleştirileri yazdı, fıkra yazarlığı yaptı. Gazetecilikle birlikte başladığı öykü yazarlığının ürünleri edebiyat dergilerinde yayınlandı. Daha çok öykücülüğüyle tanındı. Roman, deneme, söyleşi, anı kitapları, günceleri de vardır. Suçumuz İnsan Olmak ile Türk Dil Kurumu 1958 Roman Ödülü'nü, Berber Aynası ile 1959 Sait Faik Hikaye Armağanı'nı, bütün yapıtları ile 1999 yılı Orhan Kemal Roman Ödülü'nü kazandı.



AB(AÖ/CK)