Çorlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği'ne dün sabah giden Hayati U., iddiaya göre, Dr. Fatih Çavdar’dan reçetesine bakmasını istedi. Dr. Çavdar ise başka bir hastaya baktığını belirterek, Hayati U.'ya sıra numarası alması gerektiğini söyledi. Buna sinirlenen Hayati U., doktoru hasta hakları birimine şikayet etti.

Dr. Çavdar, Hayati U.'nun kendisini şikayet ettiğini öğrenince, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimliğine ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne telefonla bilgi verdikten sonra Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Hayati U.'nun kendisine hakaret ettiğini anlatıp şikayetçi oldu.

Polis ekiplerince ifadesi alınan Hayati U., emniyetten çıktıktan sonra Çorlu Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede Hayati U. ile Dr. Fatih Çavdar yeniden karşılaştı. Bu sırada doktorun boğazını sıktığını iddia edilen Hayati U., hastane polisi tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Dr. Fatih Çavdar ise olay sonrasında 7 gün iş görmez raporu aldı.

Bugün, Tekirdağ Tabip Odası, doktora şiddeti kınamak için hastane bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Oda adına konuşan yönetim kurulu üyesi Dr. Uğur Polat şunları söyledi:

"Kardiyoloji doktorumuz Fatih Çavdar arkadaşımız poliklinikte hastası tarafından şiddete maruz bırakılmıştır. Doktor Çavdar’ın branşında çalışan tek uzman doktor olarak 4 aydır büyük bir özveri ile çalışıyor olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Şiddetin her türlüsüne karşı durarak bu tip olayların bir daha yaşanmaması için onurlu ve güvenli bir sağlık ortamı sağlanmasını istiyoruz."



MY(LK/CK)



Hayati U.: Uzun