Olay dün akşam İlkadım ilçesi Hastanebaşı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre vatani görevini yapmakta olan Ali Gebesoy, bayram nedeniyle izni alarak memleketi Samsun'a geldi. Dün akşam dolaşmaya çıkan Gebesoy, arkadaşı Nursal A. ile yolda karşılaştı ve birlikte gezmeye başladı. Nursal A. bir süre arkadaşıyla sohbet edip şakalaştıktan sonra, içinde mermi olmadığını zannettiği ruhsatsız tabancasını çıkartıp "Vurayım mı seni" diyerek tetiğe dokununca, arkadaşını başından ağır yaraladı.

Yaralı özel bir araçla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp ameliyat edildikten sonra yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlıyı kısa süre sonra yakalayarak gözaltına aldı.

Polise ifade veren Nursal A., "Yolda dolaşırken Ali ile karşılaştık. Hoşgeldin dedim ve birlikte gezmeye başladık. Ben alkollüydüm. Belimdeki tabancada iki mermi vardı ve onları çıkardığımı hatırlıyorum. Bir ara şaka yapmak için tabancayı çekip kafasına dayayıp 'seni vurayım mı' diyerek tetiğe dokundum ve silah patladı. Çok üzgün" dedi. Polisin zanlıyla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 



HÇ(MS/AAA)