Geçen 12 Temmuz'da Sazova Mahallesi Ayçiçek Caddesi'ndeki Elmalı Konakları Sitesi'nde meydana gelen olayda, avukat Turgay Balaban, 5-6 yaşlarındaki bir çocuğa saldırdığını öne sürdüğü sokak köpeğine taşıma ruhsatlı tabancasıyla 3 el ateş etmişti. Boynuna ve sağ kulağına isabet eden 2 kurşunla yaralanan köpek parktan kaçıp uzaklaşmış, yaralı köpek yaklaşık 3 saat sonra Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından bulunarak Doğal Yaşam Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından site sakinleri 155 Polis imdat hattını arayarak köpeğe ateş eden ve parkta oynayan çocuklara korkulu anlar yaşattığını söyledikleri avukat Turgay Balaban'dan şikayetçi olmuşlardı. Avukat Turgay Balaban taşıma ruhsatlı tabancasını incelenmesi için polislere teslim etmişti.

Site sakinleri ve olay yerine gelen Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin ile avukat Turgay Balaban arasında tartışma yaşanmış ve Avukat Turgay Balaban (39) ile Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin (35) ve site sakinlerinden Necmi Sivrihisar (62), Çiğdem Sivrihisar (31), Resul Yıldırım (65), Yasemin Balaban (36) polis merkezine götürülmüş taraflar birbirlerinden şikayetçi olmuştu. Avukat Balaban hakkında meskun mahalde ateş etmek, köpeği yaralamak ve hakaret suçlarından yasal işlemde bulunulmuştu. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi veteriner işleri Müdürü veteriner Yusuf Selek, yaralı köpeği tedavi ederek sağlığına kavuşturmuştu.

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ OLAYI KINAMIŞTI

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin yaptığı basın açıklamasında, çocukların oyun oynadığı parkta avukat Turgay Balaban'ın sokak köpeğine ateş ederek yaralamasına tepki göstermişti. Zengin, yaptığı açıklamada ‘Kontes’ ismi verilen sokak köpeğinin küpeli hayvanlardan olduğunu ve saldırgan olmadığını belirterek olay öncesi avukat Balaban’ın köpekleri öldüreceğini söylediğini iddia etmişti.

Avukat Turgay Balaban da olaydan sonra yaptığı açıklamada köpeği öldürme niyeti olmadığını belirtmiş ve köpeğin bir çocuğa saldırması üzerine ateş etmek zorunda kaldığını söylemişti.

210 KİŞİ HAKKINDA HAKARETTEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Köpeğe ateş etme olayının gazetelerde ve internet haberlerinde yer almasının ardından yapılan yorumlarda 210 kişinin kendisine hakaret ettiğini öne süren avukat Turgay Balaban, bu kişiler hakkında şikayetçi oldu. İnternet üzerinden kendisine çok ağır ithamlarda bulunulduğunu ifade eden avukat Balaban, kendisine hakarette bulunanlar hakkında manevi tazminat açacağını söyledi. 6 yaşındaki bir çocuğu köpeğin saldırısından kurtardığını belirten Balaban, sosyal medya üzerinden hakarette bulunan 210 kişi ile adli makamlarda hesaplaşacağını belirtti.

Avukat Turgay Balaban, avukatı Selda Gözen aracılığı ile savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, çoğunluğunu kendisini hayvansever olarak tanıtan kişiler başta olmak üzere toplam 210 kişinin facebook, twitter ve internet üzerinden kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu, bu durumun alenen kişilik haklarını zedelediğini belirtti.

PİŞMAN DEĞİLİM

Turgay Balaban yaptığı açıklamada olaydan dolayı pişmanlık duymadığını belirterek, “bir sokak köpeğinin savunmasız bir çocuğa saldırısını önledim. Bunun için pişman değilim. İsteseydim köpeği vurarak öldürebilirdim. Ancak benim amacım köpeği öldürmek değil, küçük çocuğu köpekten korumaktı. Buna rağmen sanki bir insan öldürmüşüm gibi yalan yanlış anlatımlar nedeniyle hedef gösterildim. Hakarete maruz kaldım. Velev ki yaptığım davranışın yanlış olması halinde bile kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bana hakaret edenlerle mahkemede hesaplaşacağım. Bu kişilere manevi tazminat davaları açacağım” diye konuştu.

Avukat Turgay Balaban’ın şikayetçi olduğu kişiler arasında Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı olan Duygu Kurt Zengin ile sanatçı Soner Arıca da bulunuyor.