Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) yakınlığı ile tanınan 'Xendan' adlı internet sitesinde KYB'den bazı kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Irak Devlet Başkanı'nın Türkiye ve PKK arasında ateşkes sağlanması için yeniden devreye girdiği belirtildi. İnternet sitesi Türkiye ve PKK arasında son bir ayda artan çatışmalar nedeniyle Celal Talabani'nin geçmişte olduğu gibi diplomatik girişimlere başladığı ve çift taraflı ateşkes için çalışmalarda bulunduğunu savundu.

ATALAY, "SİLAH BIRAKMA GÜNDEMDE VAR" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, katıldığı bir televizyon programında, farklı bir dönemde bulunulduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Talepler, görüşmeler var. Silah bırakmaya, teslim almaya kadar giden görüşmeler var. Yani bütün bunlar çalışmaların görüşmelerin içinde. Bizim en önemli şeyimiz bu silahın bırakılması. Orada, Kuzey Irak’ta terör örgütünün silah bırakması, o daha önce de açıklandı. Başbakan da Mesud Barzani Barzani ile görüşmesinden sonra açıkladı. Silah bırakılması ve o bölgenin terörden arındırılması. Bizim talebimiz o."



FA(GG/İD)