“Majestelerinin Sayın Suzan Sabancı Dinçer’i bu önemli ödüle layık görmesinden büyük bir sevinç duydum. Uluslararası İlişkiler Kraliyet Enstitüsü Chatham House, Britanya – Türkiye CEO Forumu, DEIK’in Türk-Britanya İş Konseyi ve iki ülkeden birçok politikacıyı, iş adamını, gazeteciyi ve akademisyeni bir araya getiren Türkiye – Britanya Tatlıdil Forumu da dâhil pek çok oluşuma destek sağlayan Suzan Sabancı Dinçer, Birleşik Krallık ve Türkiye ilişkilerine sıra dışı bir kişisel katkı sunmuştur. Türkiye’de ve Birleşik Krallık’ta ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin teşviki için Sabancı ile birlikte çalışmış olan herkesin de kendisini bu seçkin onura layık görüldüğünden ötürü kutladığına eminim.”

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR"

Suzan Sabancı Dinçer de “Türkiye ve İngiltere, Avrupa'nın iki karşıt köşesinde bulunuyor, ancak ortak değerlere dayanan uzun tarihimiz sayesinde birçok uluslararası meselede aynı perspektifi paylaşıyoruz. Özellikle Avrupa’nın kritik sorunlar ile karşı karşıya olduğu bir dönemde, birlikte bir dostluk ve ekonomik mutabakat ekseni oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu birlikteliğin bölgemizde güven ve istikrarın sağlanmasında önümüzdeki dönemde çok daha büyük etkisi olabileceğine inanıyorum. Bu çerçevede, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretlerimi ödüle değer bulması benim için büyük bir onurdur” dedi.

Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı Kral V. George tarafından 1917’de oluşturulmuştur. Bu nişan, Hükümet’in teklifi üzerine Kraliçe tarafından verilmektedir.

KARİYERİNE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BAŞLADI

Suzan Sabancı Diçer kariyerine 1986 yılında bankacılık sektöründe başladı. 1989 yılından itibaren Akbank’ta görev aldı. Institute of International Finance Yönetim , Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma, Citigroup Uluslararası Danışma Üyesi, National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma, Blackstone Uluslararası Danışma kurullarına üye. Küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Türkiye için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun kurulmasına öncülük etti. Chatham House Mütevelli Heyeti’nde görev aldı. DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı. Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu, Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu ve TÜSİAD üyelikleri görevlerini yürütmekte. İstanbul Lüksemburg Fahri Konsolosu. The Prince’s Charities Danışma Kurulu, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Endeavor Türkiye Kurucu ve Yönetim Kurulu ve Akbank Sanat Danışma Kurulu üyelikleri görevlerini yürütmektedir. Lisans öğrenimini İngiltere'deki Richmond College'da Finans üzerine yaptı.