Mohammedsamir Ahmed Alnassı'nın şikayetleri, Antalya'da ailesi ile birlikte tatilde olduğu sırada başladı. Çocukları ile su parkında eğlendikleri sırada yavaş başlayan bir göğüs ağrısı ile endişelenen Alnassı, dinlendiği halde ağrıları geçmeyip, artarak koluna da yayılmaya başlayınca, eşinin ısrarı üzerine hastaneye başvurdu.

Alnassı'nin Medstar Hayat Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde, şeker hastalığından kaynaklı kalp damarlarının birinde tıkanma olduğu tespit edildi. Tıkalı olan damarına stent yerleştirilerek açılan Suudi sanatçı, ameliyata gerek kalmadan hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

Medstar Hayat Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Gürhan Günay, hastalığın genellikle göğüste başlayan ve kola yayılan ağrılar şeklinde kendini gösterdiğini, fakat hiçbir şikayet göstermeden de ilerleyebileceğini söyledi. Ağrısız kalp krizi riskinin özellikle şeker hastalarında sık karşılaşılan bir durum olduğunu dile getiren Dr. Günay, düzenli kalp kontrollerinin önemine dikkati çekti.



AK(SU/COŞ)