Türk insanının sabah gözünü açıp çay içmeye başladığını anlatan, akşam gözünü kapatana kadar da tüketmeye devam ettiğini belirten Genel Müdür Sütlüoğlu, son araştırmalara göre Türkiye’de yıllık kişi başı çay tüketiminin 3.4 kilogram düzeyinde olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Günün her saatinde her yerde çay tüketiliyor. Güneydoğu Anadolu bölgesi dışındaki evlerde çayın temini annenin sorumluluğunda. Yani eve çayı anne getiriyor. Güneydoğu'da ise çayı baba satın alıyor. Alta sıcak su kabını, üste de demliği koyarak çay demlemek de ülkemize has bir gelenek. Bunu başka ülkelerde  göremezsiniz. Çelik çaydanlık kullanım oranı ise yüzde 83 civarında. Ancak son yıllarda çay makineleri yaygınlaşmaya başladı. Batı illeri dışında yeşil çay ve meyve çayı tüketimi düşük oranda seyrediyor."

KURU ÇAY SATIŞI ARTTI

Kuru çay satışlarında iç ve dış pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Geçen yıl iç ve dış pazarda asgari yüzde 10 büyümeyi hedeflemiştik. 2011 yılında iç pazarda 103 bin ton olan kuru çay satışımızı 115 bin tona çıkardık. Çayımızı ve ÇAYKUR’u dünya markası yapmayı ve 2023 yılında 50 bin ton ihracat rakamlarını yakalamayı hedefliyoruz. Bir diğer hedefimiz ise bölgenin tamamını organik çay havzasına dönüştürmektir" diyerek sözlerini noktaladı.