Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, 9 Mayıs’ta başlayan birinci sürgün yaş çay alımları kapsamında üreticilerden 218 bin ton yaş çay aldıklarını, bunun da bölgede üretilen yaş çayın yüzde 65’ini kapsadığını söyledi. Sütlüoğlu, kampanya öncesinde fabrikalarda 500 ton kapasite artırımına gittiklerini belirterek, kapasitenin 300 ton daha artırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Türk çayının dünyada üzerine kar düşen, haşere mücadelesi yapılmayan ve katkı maddesi bulunmayan tek doğal çay olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, kaçak çaya karşı mücadelelerinin çok yönlü olarak sürdüğünü söyledi. Güneydoğu’da kaçak çay kullanıldığını anlatan ÇAYKUR Genel Müdürü, bu ürünlerinde son derece sağlıksız olduğunu ifade etti. Sütlüoğlu, "Kaçak çaylarda kanserojen haşere zehri bulunduğu, boya ve katkı maddeleri kullanıldığı biliniyor. Bu ürünlerin Güneydoğu'ta kullanılması son derece üzücüdür. Kullanılan bu çaylar çok sağlıksızıdır, kanserojendir" dedi.

İmdat Sütlüoğlu, bir soru üzerine yakalanan kaçak çayları ülkeye getirenlerin teşhir edilmesinin doğru bir yaklaşım olacağını belirtti. Sütlüoğlu, "Kaçak çay işi yapanlar mutlaka teşhir edilmeli.  Özellikle bu yörede bu işi yapanlar varsa özellikle teşhir edilmeli" diyerek sözlerini noktaladı.