Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, 2’nci sürgün yaş çay alımlarının sürdüğünü ve günlük 7 bin ton yaş çay işleme kapasitesinin tamamının kullanıldığını söyledi. 2’nci sürgünde 100 bin tonu aşkın yaş çay satın aldıklarını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Haziran ayı içerisinde aldığımız 97 bin ton yaş çay yaprağının karşılığı olan 107 milyon liranın ödemesi devam ediyor. Ay sonuna kadar bu ödemeleri tamamlamayı hedefliyoruz. 2012 yılında şu ana kadar toplamda 318 bin ton yaş çay yaprağı alarak hedefimizin neredeyse yarısına ulaştık. Kesin olmamakla birlikte şu ana kadarki yaş çay alımlarının yüzde 60’ını ÇAYKUR olarak gerçekleştirdik. Yüzde 40’lık miktarı ise özel sektör işletmeleri aldı."

KAÇAK ÇAY ORGANİZE SUÇ KAPSAMINA ALINMALI

İmdat Sütlüoğlu, piyasada bol miktarda kaçak ve taklit çay bulunduğunu ifade etti. Sütlüoğlu, "Piyasada ÇAYKUR markası altında taklit çaylar var. Bunlarla ilgili hukuksal mücadele başlattık. Kaçak çay organize suç kapsamına alınmalı. Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak ilgili bakanlıklar bu konuda ortak çalışma yürütmeli" dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun ÇAYKUR’un özelleştirme kapsamında olduğuna dair açıklamalarının basından takip ettiğini ifade eden Sütlüoğlu, görüştüğü Aksu’nun bu yönde bir beyanatı olmadığını belirterek ÇAYKUR’un özelleştirme kapsamında olmadığını sözlerine ekledi.