Geçtiğimiz 1 Mart günü Sütlüce'de Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu 15'i polis, 16 kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında polis, bombalı eylemi gerçekleştiren şüpheliler arasında yer alan Enver Ü.’nün, olaydan sonra Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne geldiği ve burada inşaat işçisi olan kardeşleri 26 yaşındaki Çetin ve 32 yaşındaki Özal Ü.’nün çalıştığı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kanarya Sokaktaki inşaatta kaldığını belirledi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, inşaata gelerek iki kardeşi gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kardeş, polise, “Bir hafta bu inşaatta kaldı ve ardından İstanbul’a geri döndü. Bir süre sonra bizi aradı ve kürtçe olarak bize gelirken inşaatta getirdiği eşyaları yakmamızı istedi. Yaktıktan sonra bu eşyaları gömdük” dediler.

Bunun üzerine dün gece saat 03.00’a kadar 40 kişilik ekip, inşaattın çevresinde arama yaptı. İncelemenin ardından polis, gömülü bulunan delillere incelenmek üzere el koydu. Çerkezköy Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünden geçirilen iki kardeş ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bombalı saldırı kapsamında dün 7 kişi tutuklanmıştı.



ŞK(LK/AAA)



------------------

Ü.:Üzümcüoğlu