Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) bağlı Sütçüler Prof.Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören öğrencileri taşıyan Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüs, 26 Nisan 2007'de Aşağıgökdere Mevkii'nde şarampole yuvarlandı. Kazada, öğrencilerden Azize Günal yaşamını yitirirken, 19 öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrencilerden Safiye Özpınar ise felç oldu. Günal ve Özpınar aileleri, otobüs güzergahının Sütçüler-Isparta arası olması gerekirken, bunun yerine yol güvenliği daha az olan Sütçüler-Eğirdir yolunun tercih edildiğini gerekçe göstererek, Sütçüler Belediyesi aleyhine 2008 yılında Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Kazada hayatını kaybeden Azize Günal'ın davası geçen yıl 5 Temmuz'da sonuçlanırken, mahkeme belediyenin 22 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Kaza sonucu felç olan olan Safiye Özpınar'ın davası ise geçen yıl 22 Kasım'da sonuçlandı ve belediyenin 300 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi. Belediye ödeme yapmayınca Özpınar ve Günal aileleri, faiziyle birlikte toplam 451 bin lirayı tahsil etmek için geçen hafta icra takibi başlattı. Burdur İcra Müdürlüğü’nün 2012/499 sayılı dosyası gereği başlatılan icra takibiyle, Sütçüler Belediyesi'nin bankadaki parası, taşınmazları ile Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Müftüoğlu'nun makam otomobiliyle birlikte toplam 13 araç haczedildi.

PARA YERİNE OTOBÜS

Dün toplanan Sütçüler Belediye Encümeni, kazada felç kalan Safiye Özpınar'a faiziyle birlikte 380 bin lira ödeme yapmak için karar aldı. Belediye Encümeni, nakit para bulunmadığı için 200 bin lira değerinde belediyeye ait 1 minibüs, 27 kişilik 2 midibüs ve Şütçüler-İstanbul arası sefer yapan 45 kişilik 1 yolcu otobüsünün Özpınar ailesine devredilmesine, geriye kalan 180 bin liranın ise aylık 5 bin liralık taksitler halinde ödenmesine karar verdi. Belediye Encümeni, ayrıca kazada yaşamını kaybeden Azize Günal'ın ailesine faziyle birlikte ödeyeceği toplam 71 bin lira için de bir ödeme planı çıkarılması yönünde karar aldı.

KIZININ TEDAVİSİ İÇİN KULLANACAK

Belediye Encümeni'nin ödeme teklifini kabul eden Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, 4 aracı cuma günü teslim alacak. Kazadan sonra belediye yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediğini belirten İbrahim Özpınar, Sütçüler Kaymakamı Ahmet Baş Baydar'ın encümen kararını onaylamasının ardından araçların kendisine teslim edileceğini söyledi. Özpınar, devrini alacağı araçları satarak alacağı parayı kızının tedavisi için kullanacağını belirtti.

'EŞİM ÜZÜNTÜDEN KANSERE YAKALANDI'

Kızının felç kalması üzerine eşi 52 yaşındaki Aylin Özpınar'ın üzüntüden kanser olduğunu ve 2 ay önce yaşamını yitirdiğini belirten Özpınar, "Kazadan sonra 8 ay boyunca Sütçüler Belediyesi’nden bir ilgi görürüm, bir el uzanır diye bekledim. Ama kimse ilgilenmedi. Böyle olunca dava açtım. Kızımı tedavi ettirecek maddi gücüm yoktu. Bunu o dönem Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu’na ilettim. Bana ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ dedi. Evet gerçekten de öyle oldu. Davayı kazandık 300 bin lira tazminat almaya hak kazandık" dedi.

MUHASEBE OKUYOR

Kızının fizik tedavi gördüğünü anlatan baba Özpınar, şöyle devam etti:

"Kızım şimdi 23 yaşında. SDÜ Sütçüler Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nde okuyor. Hayalleri vardı. Bankacı olmak istiyordu. Arkadaşlarının çoğu bugün işe girdi ve çalışıyor. Tabi isteğimiz kendi kendine yetebilir hale gelmesi. Ben artık kızımın hem doktoru, hem hemşiresiyim. Doktorlar kızımın sağlığına kavuşması için zamana ihtiyaç olduğunu söylüyor. Sütçüler Belediyesi kızımın eski haline geleceğini söylesin. Bunu başarsınlar ben onlara kazandığım tazminatın üç dört katını vereyim."