Akseki merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Sadıklar Köyü sakinleri, yıllardır yaşadıkları susuzluk nedeniyle isyan etti. Yağmur suyu ile dolan kuyulardan çektikleri suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köylüler, her gün saatlerce sıra bekliyor.

Sadıklar Köyü sakinlerinin su çilesi bununla da kalmıyor. Su sıkıntısı nedeniyle herkese kısıtlı miktarda su veriliyor. Hayvanlarına doğru dürüst su veremeyen, banyo yapmak için dahi yeterli su bulamamaktan yakınan köylüler, bu soruna çare bulunmasını istedi.

Sadıklar köyü Muhtarı Kemal Hilmi Özkan, 48 köyü bulunan Akseki'nin genelinde su sorunu yaşandığını söyledi. Pek çok köylünün susuzluk nedeniyle tarım arazilerini işleyemediğini ve köyü terk etmek zorunda kaldığını anlatan Özkan, Sadıklar başta olmak üzere birçok köyün göç verdiğini kaydetti. Bölgeye su getirilmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği başta olmak üzere pek çok kuruma başvurduklarını kaydeden Özkan, "Soruna çözüm getirilmediği için hızlı göç veriyoruz. Pek çok köy nüfus olmadığı için haritadan silinecek. Her gün sırtta su taşıyoruz" dedi.

Sadıklar Köyü'nde oturan emekli makine mühendisi Orhan Akseki, su sorununa çözüm bulmak için kendi imkanlarıyla kuyular kazdırdığını söyledi. Çalışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Akseki, devletin görevini yapmasını istedi. Susuzluktan şikayet eden 81 yaşındaki Ayşe Tanrıkulu da "Su olmadığı için tarım yapamıyoruz" dedi. Emekli öğretmen Ahmet Uçar ise ihtiyacın karşılandığı 4 kuyudaki suyun tükenmek üzere olduğunu kaydetti.