65 kişinin istihdam edildiği tesisin işletmecisi Alper Sermet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çamlıgöze Barajı, iklim itibariyle yılın 12 ayı üretime müsaade ettiği için Türkiye'deki ender barajlardan birisi. Çünkü ülkemizin birçok yerinde bulunan bu tür işletmelerde 12 ay üretim alınamıyor. Çünkü alabalık üretiminde, su sıcaklığı çok önemlidir. Bu konuda Çamlıgöze Barajı elverişlidir" dedi.

Barajda kurdukları 139 kafeste, öncelikli olarak alabalık ürettiklerini, ancak somon da yetiştirdiklerini anlatan Sermet, 4 bin 250 ton olan yıllık hedeflerinin 3 bin ton olarak gerçekleştiğini ifade ederek, "İnşallah bu hedefimizi önümüzdeki yıllarda 4 bin 250 tona çıkartmayı hedefliyoruz. Kapasitenin altında üretim olmasının nedeni, pazarın çok yaygınlaşmaması. Türk halkı olarak çok fazla balık yemediğimizden dolayı bizler de balığı yurt dışına ihraç etmek zorunda kalıyoruz. Üretimimizin yüzde 70'ini Avrupa ülkelerinden Almanya, Hollanda ve Fransa'ya ihraç ediyoruz. Bu bir işletme tesisi vasıtasıyla gerçekleşiyor. Ama bunun yanında yörede de balık tüketimi artmaya başladı. Çeşitli restoranlar açılmaya başladı. Bu restoranlar balığı mangalda, ızgarada insanlara servis yapmaya başladı. Balık kültürü artmaya başladı. Bu bizim için de büyük gurur kaynağı. Bölgeye yeni bir kültür kazandırdığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Tesislerinde çalışanların yüzde 80'inin yöre insanlarından oluştuğunu anlatan Sermet, "Suşehri için büyük bir nimet bu. Suşehri halkı bu nimeti çok iyi değerlendirdi. Tesise bizlerden fazla önem veriyorlar. Gerek kurumlar gerekse halkı çok iyi benimsiyor" dedi. Ahmet Ekici - SİVAS