Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı. Öğrenci, sporcu ve antrenörlerin katıldığı programda anıta sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç anıta çelenk koydu. Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada yoldan geçen sürücüler araçlarından inerek, yayalar oldukları yerde bekleyerek eşlik etti.

Çelenk konulması ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Buradaki programa Vali Ali Kolat, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve protokol üyeleri katıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Halis Gülle Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Asım'ın Nesli' isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Oyun ardından Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo ve müzik dinletisi sunuldu. Buradaki program ardından kutlamalar kapsamında bisiklet gezisi düzenlendi. '7'den 77'ye adı altında gerçekleştirilen ve genç- yaşlı çok sayıda kişinin katıldığı bisiklet gezisini Vali Ali Kolat, Kent Meydanı'nda başlattı.

Kentte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan konser, spor ve halkoyunları gösterilerinden oluşan kutlama programı ile son bulacak.

CHP ÇELENGİNE İZİN YOK

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 19 Mayıs Bayramı Gönüloğlu Mahallesi Gürsel Sokak'ta kutlandı. Kutlamalar kapsamında 1500 metre kızlar koşu ve 3 bin metre erkekler koşusu düzenlendi. 1500 metre koşan kız öğrencilerinden bazıları baygınlık geçirdi. Kutlamada görev alan ambulansın 3 bin metre koşusunu takip etmesi nedeniyle baygınlık geçiren öğrencileri öğretmenleri kendi araçlarıyla hastaneye götürdü. İlçede kutlamalar kapsamında anıta sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Başkanlığı çelengi konuldu. Bu sırada CHP İlçe Teşkilatı yöneticileri de çelenk getirdi. Polislerin yaptığı uyarı nedeni ile CHP çelenginin anıta konulmasına izin verilmedi. Çelengi geri götüren CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, bu yıl 19 Mayıs ile ilgili düzenlemeleri protesto için çelenk bırakmak istediklerini ama bunun da engellendiğini söyledi.

DİVRİĞİ'DE ALTERNATİF KUTLAMA

Divriği İlçesi'nde de CHP ve İşçi Partisi tarafından alternatif kutlama yapıldı. Divriği Belediye Başkanı CHP'li Hakan Gök, CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ve İşçi Partisi İlçe Başkanı Sayit Şahbaz öncülüğünde bir grup Divriği Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulunmak ve İstiklal Marşı okumak üzere yürüyüşe geçti.

Anıt önüne kadar gelen Başkan Gök ve beraberindeki grup burada polis tarafından durduruldu. Emniyet Müdürü Ahmet Şaşmaz tarafından kendilerine genelge hatırlatılıp izin verilmeyeceği bildirilince Belediye Başkanı Gök ve 2 parti başkanı çelenk yerine Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı'na gidip saygı duruşunda bulunmak istedi. Bu izin alındıktan sonra topluca İstiklal Marşı okundu.

Buradan yürüyüşe geçen grup belediye sitesi önünde kalabalık bir grupla bir araya geldi. Burada okunan basın bildirisinde bayramların bundan sonraki yıllarda alanlarda coşkulu kutlanacağı belirtildi. Kutlamada şiirler okundu, halaylar çekildi.



HÖ,BT(EA/İD)