İzmir’de sokaklarda sayıları hızla artan, kentteki paralı özel havuzlara gitme imkanı bulamayan, dar gelirli ailelerin çocukları, yüzme ve serinleme ihtiyaçlarını kentin meydanlarındaki mikroplu süs havuzlarında yüzerek gideriyor. Onların bu durumuna Konak Belediyesi Çocuk Senatusu sessiz kalmadı. Minik senatörler, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne bir süre önce yaptıkları ziyarette, serinlemek, yüzmek ve oynamak için kentin meydanlarındaki süs havuzlarını kullanan çocukların Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzme kursuna yönlendirilmesini istedi.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Çocuk Büro Amirliği bir çalışma yaparak dar gelirli bu ailelere ulaştı. İlk aşamada 50 çocuk, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı uluslarası yüzme müsabakalarının yapıldığı, Atatürk Yüzme Havuzu’nda yüzme kurslarına katıldı. Çocuklar, olimpik tesiste temiz suda yüzme öğrenmenin keyfini yaşadı. Çocuklarını izlemeye gelen aileler de çok mutlu oldu. Kursa katılan 50 çocuğa Konak Belediyesi tarafından mayo, havlu ve bone dağıtıldı. Çocuklara, akademik eğitimli görevliler tarafından yüzme dersi verilmeye başlandı. Çocuklar, kendilerini bu imkanı tanıyan Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan ve Konak İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk ve ekibine, ayrıca da çocuk senatörlere teşekkür etti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kursta çocukların mutluluğuna ortak oldu. Tartan, "Türkiyede bir ilk olan Konak Belediyesi Çocuk Senatosu’nun minik senatörlerine bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Kendileri gibi çocuk olan, fakat maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarına böyle bir imkan yaratıp onların hijyenik bir ortamda, olimpik havuzda yüzebilmelerine önlücük ettiler" dedi.

Başkan Tartan, belediye olarak her yaz döneminde hiç deniz görmemiş yüzlerce aileyi, çocukları ile birlikte sahil beldelerindeki otellerde konuk ettiklerini de söyledi.



MO(İÖ/BT)