Olay, öğle saatlerinde Akabe Mahallesi Kondu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 63 KS 588 plakalı traktörün sürücüsü ile halk otobüsü şoförü arasında yol vermeme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Cadde üzerinde birbirine tekme-tokat saldıran ikili, yakınlarına da haber verdi.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Bir süre sonra iki sürücünün yakınlarını da olay yerinde toplandı. 15 kişiyi bulan iki grup, birbirlerine demir çubuklar ve bıçaklarla saldırdı. Çevredeki esnaftan bazıları kavgayı ayırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, cop ve biber gazı ile tarafları ayırmaya çalıştı. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.

POLİSE TEPKİ

Sürücülerin arasında başlayan kavgayı ayırmak isteyen mahalle sakinlerinin de polis ekiplerinin sert müdahelesine maruz kaldığını öne süren vatandaşlar, tepki gösterdi. Bu sırada gözaltına alındığı belirtilen Müslüm Erke'nin annesi olduğu öğrenilen bir kadın, “Oğlum yoldan geçiyor. Kavga edenleri ayırmaya çalıştığı için polis onu gözaltına alıyor. Oğlum kalp hastasıdır. Neden böyle haksızlık yapılıyor” diye tepkisini dile getirdi.

"POLİSİN BURADA NE İŞİ VAR"

Olaylar nedeniyle bir süre trafik akışının aksadığı cadde üzerinde toplanan vatandaşlardan gelen, "Polisin burada ne işi var" sözleri de polisin tepkisine neden oldu. Polis amiri, "Kavga için hem polisi çağırıyorsunuz hem de polisin burada ne işi var diye tepki gösteriyorsunuz. Biz gelmeseydik, bu kavga sona ermezdi. Adamlar birbirlerine demir çubuklarla, bıçakla saldırıyorlar. Biz kavganın ortasında onları güçlükle alıyoruz. Neden onları alıyorsunuz diye bize tepki gösteriyorsunuz. Bırakalım adam ölsün mü” diye konuştu.

Olayda yaralananların da olduğu belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



AL (HK/AK)