Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (Mobese) kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Trafikte seyir halinde bulunan otomobil sürücülerinin genellikle kural ve kırmızı ışık ihlali yapmasının kazalara neden olduğu görüldü. Görüntülerde içinde üç kişinin bulunduğu otomobil Otosansit Çevre Yolu'nda seyir halinde iken kırmızı ışık ihlali yapaken, yeşil ışıktan geçmekte olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait yolcu otobüsü çarpıyor. Sürüklenen otomobil içinden fırlayan bir kişi araç altında kalıp yaralanırken, 2 kişi ise camdan dışarıya çıkarak şok halinde koşmaya başlıyorlar.

Mobese kameraları tarafından görüntülenen 13 ayrı trafik kazası Osmangazi ilçesi Merinos Kavşağı'nda kontrolden çıkan otomobil refüjden yola çıkıp bariyerleri aşarak karşı şeride geçiyor. Yıldırım ilçesi Eğitim Caddesi'nde meydana gelen kazada ise kırmızı ışıktan geçen otomobil kamyonete çarpıyor. Üçüncü kazada da kırmızı ışık ihlali yapan otomobil başka bir araca çarpıyor. Çevre Yolu Millet Mahallesi lambalarında ise meydana gelen kazada ise kamyon, hafif ticari aracı trafik ışıklarında caddeye çıkmak isterken sıkıştırıp aracın ön bölümünü parçalıyor.

Altıparmak Caddesi'nde seyreden motosiklet, ara yoldan çıkan kamyonete çarpması ve sürüklenmesi ise yine Mobese kameraları tarafından kaydedildi. Gençosman Kavşağında ise yan yola dönmek isteyen hafif ticari araç, bisikletle seyir halinde olan bir kişiye çarpıyor. Kazada genç bisikletiyle yoluna devam ediyor. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kamuoyu ile paylaşılan görüntülerdeki sürücü hataları nedeniyle kazaların meydana geldiğini belirterek, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyardılar.



HT(FK/AAA)