İhale aşamasına gelen 150 yatak kapasiteli Suruç Devlet Hastanesi'nin yeri için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in makamında tarafların katılımı ile protokol imzalandı. Hastane yapılacak olan arazinin hibe edilmesine dair protokolün imza törenine, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, İl Sağlık Müdür Vekili Hazım Uğur, arsalarını hibe eden Necdet ve Enver Yıldız kardeşler katıldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini belirterek, "Suruç İlçemizde 150 kişilik hastane yapma çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. En büyük sorun oradaki arsa sıkıntısıydı. Yıldız kardeşler daha önce bize 15 bin metre karelik arsalarını bağışlamışlardı. Bu yetersiz görülmekteydi, bugün 5 bin metrekarelik arsanın kalan kısmını da bedelsiz olarak Suruçlu kardeşlerimize hastane yapılmak üzere bağışlıyorlar. Buna delalet eden milletvekili Abdülkerim Gök'e ve Yıldız ailesine çok teşekkür ediyorum. Böylece Suruç'un çok acil bir ihtiyacı karşılanmış oluyor" diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise örnek teşkil eden davranışın diğer il ve ilçelerde de uygulanmasını gerektiğini ifade ederek, "Yaklaşık 4 milyon lira olan bu arsanın bağışlanmasında özellikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En kısa zamanda hastane temel atma aşamasına gelecektir" dedi.

4 milyon lira tutarındaki 20 dönümlük arsalarını bedelsiz olarak bağışlayan Yıldız kardeşler ise hastanenin Suruç'a hayırlı olmasını diledi.



(HK/CK)