Merkez Yıldırım İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Alemdar Sokak'ta 4 çocuklu Naile ve Osman Diken çiftinin oturduğu eve, bugün saat 11.30'da açık olan kapıdan giren 50-55 yaşlarında koyu renk kıyafetli siyah başörtüsü takan bir kadının, "Kızınıza, bayram hediyesi olarak kıyafet almak istiyorum. İzin verir misiniz?" diye sordu.

Eşi inşaatlarda iş bulduğu zaman çalışan Naime Diken bu teklifi kabul edince, 11 yaşındaki kızı Gülbahar'ın gitmesine izin verdi. Bir süre sonra çocuğunun kaçırılmış olabileceğini düşünen Naime Diken, cep telefonu ile aradığı kocasına haber verdi. Çevrede yaptığı aramalardan sonuç alamayan çift, polisten yardım istedi. Telsiz ile uyarılan ekipler de yaptıkları araştırmada çocuğa ve kendisini götüren kadını bulamadı.

Polis merkezinde gelişmeleri ağlayarak bekleyen Naile ve Osman Diken çifti ifade verirken, kızlarının eve geldiğini öğrendi. Sevinç çığlığı atarak evlerine koşan Naime ve Osman Diken, kızlarına sarılıp ağlayarak öptüler.

Tanımadığı kadının halk otobüsü ile kendisini çarşıya götürdüğüni, burada ayakkabı, çanta ve kıyafet aldığını, yarın doğum günü olduğu için de cebine 10 TL para koyup evlerinin yakında bıraktığını söyleyen Gülbahar Diken, "Benimle fazla konuşmadı. Sadece kıyafet alıp para verdikten sonra eve yolladı" dedi.



HT(FK/AAA)