Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bu sabah gelen Fatih Korkmaz,  Sarayburnu’ndaki İstanbul Surları’nda 7 yıl önce bir cinayet işlenmiş olduğunu söyledi. İfadesi alınan Fatih Korkmaz, sokakta yaşayan arkadaşı Yüksel Turhan'ın kendisine surların içinde iki kişi arasında çıkan tartışma sonucu cinayet işlendiğini anlattığını belirtti.



Fatih Korkmaz’ın ifadeleri doğrultusunda çalışmalara başlayan polis, Yüksel Turhan’a ulaştı. Turhan'ın da polise verdiği ifadesinde, “2005 yılında altın ve para aramak için Sarayburnu’ndaki surların altında gezinirken cinayet işlendiğini öğrendim. Malatyalı Habil diye bir kişi, asker kaçağı olduğunu bildiğimiz 20’li yaşlardaki Osman’ı öldürmüş. Sonra da Servet isimli kişiyi tehdit ederek birlikte gömmüşler” dedi.



Yüksel Turhan’ın verdiği bilgilerle harekete geçen araştırma ekipleri, Servet T'ye ulaştı. Polise tüm olayı anlatan Servet T.,  kendisinin cinayeti işlemediğini belirterek şunları söyledi:


“Gidecek yerimiz olmadığı için Sarayburnu’nda surların altındaki mahzenlerde kalıyorduk. Olay gecesi ben, Malatyalı Habil ve Osman içki içtik. Hatırlamadığım bir nedenle Osman’la Habil tartışmaya başladı. Daha sonra da Osman, Habil’i surların içinde kovalamaya başladı. Habil kaçarken bir balta bularak Osman’ın kafasına vurarak öldürdü. Beni de tehdit ederek gömmesine yardım etmemi istedi. Ben de korkudan yardım ettim.”



Cinayeti işlediği iddia edilen Habil isimli şahsın olaydan sonra kayıplara karıştığı belirlendi. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri’nin Servet T.'nin soyadı henüz belirlenemeyen Osman adlı kişiyi gömdüklerini söylediği yerde yaptığı 6 saatlik inceleme sonucunda insan kemikleri bulundu. Kemikler titizlikle toplandıktan sonra incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 


MD (MK) (FOTOĞRAF)


Bilgi için: Servet T: Servet Tekin