EMEP İl Teşkilatı'nı ziyaret için Kayseri’ye gelen partinin MYK üyesi Mustafa Yalçıner, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katıldı. 12 Eylül darbesinde idam edilen Deniz Gezmiş ile birlikte yargılanan Mustafa Yalçıner, Suriye’ye yapılacak olası müdahalenin ABD Hükümeti'nin isteği olduğunu söyledi. Amerikalı ve Fransızlarla birlikte, ya da bu ülkelerin adına Suriye’ye müdahale edileceğini öne süren Mustafa Yalçıner, şöyle dedi:

"Böyle bir durumda İran’ı, Rusya’yı, Çin’i karşımıza alacağız, savaş bataklığına saplanacağız. Öyle bir savaş bataklığı ki Irak’ta Amerikalılar bile çekildi. Şimdi arkamızdan bizi itiyorlar. Ya şimdi Suriyeli kardeşlerimizle boğuşacağız, ya da durup düşüneceğiz. Suriye’de bir zulüm var ama zulmü olmayan bir ülke de yok. Türkiye'de bile zulüm var. 'Suriye’de bir değişiklik ve zulme son veriyorum' demek, Suriye halkının işidir. Hükümetimiz, Suriyeliler'e, Beşar Esad'a ‘Kardeşim’ diyordu. Kardeşimizi bir gün içinde nasıl düşman ilan ettik. Çünkü, ABD öyle dedi. Müslüman hükümetimiz, İran’ın Suriye’nin Müslüman halkına nasıl kılıç çekecek. Suriye, kendi halkınındır. Başka kimse karışamaz. Biz de kendi iç işlerimize sorunlarımıza karışılsın istemeyiz. 'Hükümeti beğenmiyorum' diye, mevcut yönetimi değiştirmek için dış ülkelere mi söylememiz lazım. Suriye’nin durumu da bu şekilde. Halklar kardeş olmalıdır."

EMEP üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, ‘İş, emek, özgürlük’, ‘6’ncı filoyu unutmayacağız’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan defol’ sloganları atıp, ‘Suriye’nin kaderini Suriyeliler belirlemelidir, ABD ve Türkiye değil’, ‘Ortadoğu’da emperyalist saldırganlığa dur de’ ‘Savaşa değil, eğitime bütçe’ yazılı pankart açtı.