Suriye'de yaşadıkları Halep kentinden kaçan El Hamid aşiretine mensup yaklaşık 50 kişiden oluşan 15 aile, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne geldi. Bir hafta önce kaçak olarak Türkiye'ye geçen Suriyeliler, Kızıltepe'nin Yeni Mahallesi'nde mahallelilerin çöplük olarak kullandığı bölgeye brandalarla derme çatma çadırlar kurup burada yaşamaya başladı.

Sadi El Hamid, Suriye'deki kardeş kavgasından kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, meydana gelen olaylarda yakınlarından onlarca kişinin öldüğünü söyledi. Kendi canlarını kurtarmak için tüm varlıklarını bırakıp Türkiye'ye sığındıklarını anlatan El Hamid, Kızıltepe'de çöplük olarak kullanılan alanda kendilerine derme çatma yaptıkları çadırlarda yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti. El Hamid, "Suriye’deki olaylardan canımızı zor kurtardık. Evimizi malımızı bırakarak kaçak yollardan Türkiye’ye geldik. Suriye'den gelen mültecilerin aksine devletin verdiği hiçbir ayni ya da maddi yardımı olmaksızın yaşamaya çalışıyoruz. Mahalleliler dışında gelip halimizi soran hiç kimse olmadı. Mahalle sakinlerinin getirdiği yemeklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bu çetin kış şartlarında altımızdaki hasırdan üstümüzdeki naylon brandadan başka hiç bir şeyimiz yok. Mülteciyiz ve boynumuz bükük şekilde devletten de hayırseverlerden de yardım bekliyoruz" dedi.

Ali Abdul Hamit, Halep'teki evlerinin çevresinin bir gece Esad'a bağlı askerler tarafından sarıldığını ve çıkan çatışmada iki kardeşi ile bir yengesini kaybettiğini söyledi. Hamit, "Onları gözümüzün önünde katlettiler. Ben ise ayaklarımdan yaralandım ve bir ayak parmağım koptu. Yaşanan olayın ardından gizlendik ve gece karanlığında Türkiye'ye doğru kaçtık. Türkiye'ye gelerek Müslüman kardeşlerimize sığındık. Burada ise boş bulduğumuz ve mahallelinin moloz atıkları ve çöplük alanı olarak kullandığı alanın üzerine çadırlarımızı kurduk. Bu çetin kış şartlarında yaşam savaşı veriyoruz. çocuklarımız ve ailelerimiz hasta. İmkanı olan herkesten ve özellikle de devletten yarım elini uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.