Merkeze bağlı, Cevdetiye Kasabası'nda 8 bin 143 Suriyeli Türkmen'in barındığı konaklama tesisine sabah saatlerinde kurbanlık hayvanlarla giden OSAD ve OGİAD üyeleri, burada kesilen kurbanların etinden, Türkmenlerin bayram günlerinde yaptıkları yöresel yemeklerinden olan 'kara yahni' hazırladı. Dev kazanlarda pişirilen yemek, konaklama tesisinde kalan Türkmenlere bulgur pilavı ile birlikte ikram edildi. Burada düzenlenen törene AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, OGİAD Başkanı Mahmut Keten, OSAD Başkanı Mehmet Gül, Türk Kızılayı Osmaniye Alan Koordinatörü Ümit Türkaslan ve kurban bağışında bulunan hayırsever işadamları katıldı.

'KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİK'

OSAD Başkanı Mahmut Keten, Suriyeli Türkmenleri misafir olarak gördüklerini ve onları bayramda yalnız bırakmak istemediklerini belirtti. Keten şöyle dedi:

"OGİAD ve OSAD olarak misafirlerimizle birlikte olup kurbanlarımızı burada kestik. Kesilen kurbanlarla yapılan Türkmen'lerin yöresel yemeği olan 'kara yahni'yi burada birlikte yiyerek bu güzel günde kardeşlerimizle birlikte olmak istedik. Bu etkinliğimize katkı sağlayan Türk Kızılayımıza, Osmaniye Valiliğimize ve buradaki görev yapan yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Kampta misafir olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türkmen ise, kendilerini unutmayıp bayramlarını birlikte kutlayanlara teşekkür ederek, "Biz bu yemeği en mutlu günlerimizde, düğünlerde, bayramlarda yaparız. İnşallah bir gün Suriye'de savaş biter ve bizler de sizleri orada ağırlayarak bu yemeğimizden ikram ederiz" diye konuştu.



İE(OA/COŞ)