Suriye'deki iç çatışmalardan kaçan ve sayıları 2 bini bulan sığınmacılar, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne 4 kilometre uzaklıktaki alanda kurulan çadır kampta kalmaya başladı. Kamp yakındaki köylerde yaşayan meraklı vatandaşlar da Suriyeli sığınmacıları görmek için yaya olarak ve otomobilleriyle yollara düştü. Kamptaki görevliler, çadırların olduğu yerlere girilmesine izin vermeyince meraklı vatandaşlar uzaktan bakmakla yetindi.

EVLENMEK İÇİN KIZ BAKMAYA GELMİŞ

Davetsiz misafirler arasında 61 yaşındaki emekli Süleyman Koç da yer aldı. Süleyman Koç, Suriyeli bir kızla evlenmek için kampın bulunduğu bölgeye geldiğini belirtip, bu istediğini güvenlik görevlilere anlattı. Ancak güvenlik görevlileri Süleyman Koç'a, kampta kayıt işlemleri ve yerleştirme çalışması yaptıklarını, burada evliliğin söz konusu olamayacağı yanıtını verdi. 11 ay önce eşini kaybettiğini söyleyen 3 çocuk babası Süleyman Koç, "Şanlıurfa'dan Suriyelilerle evlenenler olduğunu duydum. Gaziantep'ten 90 kilometre yol kat ederek şansımı denemek istedim. Ancak olmadı. Belki diğer kamplara da giderim" dedi.

Ailesiyle birlikte kampı görmeye gelen Murat Köklü, "Suriyeli kardeşlerimizi görmek istedik" derken, otomobiliyle kamp bölgesini dışardan izleyen Kerem Alkış, "Türk milletinin bir kez daha vicdani, insani duygusu ön plana çıktı. Allah kimseyi yurdundan etmesin" diye konuştu.



KÇ(AK/OA/COŞ)