Suriye'de PKK yanlısı olarak bilinen Demokrat Birlik Partisi (PYD) ile diğer Kürt partilerin oluşturduğu Kürt Ulusal Konseyi arasında yaşanan sorunlar üzerine onları Erbil'e çağıran Bölgesel Kürt Yönetimi başkanı Mesut Barzani, 4 gün süren görüşmelerden sonra Suriye'deki Kürtlerin birlikteliğini sağlayarak onlara 7 maddelik bir anlaşma imzalattı. Suriye'de yaşanan sorunlar karşısında birlikte hareket etme kararı alan Suriyeli Kürt liderler daha sonra Barzani ile birlik fotoğrafı çektirdi. Barzani'nin önde yer aldığı Suriyeli Kürtlerin birlik fotoğrafında en dikkat çeken ayrıntı ise PYD lideri Salih Müslim ile Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Mistefa Cuma'nın yan yana durması oldu.

Mustafa Cuma 10 Haziran'da Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek için Kuzey Irak'a giderken PYD'liler tarafından kaçırılıp 2 gün alıkonuldu. Barzani'nin girişimleri sonucu Cuma, PKK yanlısı olarak bilinen PYD tarafından serbest bırakıldı.

Suriyeli Kürtlerin birlik fotoğrafında PYD lideri Müslim ile Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Cuma'nın Barzani'nin arkasında yan yana olması, 'Kaçırtan ile kaçırılan yan yana' yorumlarına neden oldu. PYD Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölgelerde Esad rejimine karşı yapılan eylemleri engellemekle suçlanıp, Esad karşıtı muhalif Kürtleri kaçırıp sorgulamakla suçlanıyordu.