Suriye Ulusal Konseyi üyeleri tarafından Green Park Otel'de düzenlenen bir basın toplantısıyla Suriye'deki son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Konuşmasına ayetlerden alıntılarla başlayan Dr. Mahmud Al Maslat, devrim adına ilk günün çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bugün bütün kabilelerin çocukları olarak düzenli bir kabile meclisini ilan ediyoruz. Suriye kabilelerinin birçoğunu bir araya getirdik, halkımızın isteklerini yerine getirmek için bu yolu kurduk, ortak verilerimizi paylaşmak için bir araya getirdik. Bu meclisimizin vesilesiyle medeniyetler ve ilmi esaslar üzerine medeniyetimizi kuracağız" diye konuştu.


ÖZGÜR ORDU KABİLELERDEN OLUŞMAKTADIR


Maslat, medeni devleti kurmak için de gelecekte adım atacaklarını kaydederek, "Halkımız bu yolda varlıklarını feda ettiler. Vatanımız zor bir zamanı yaşıyor. Kabileler de bu noktada zor imtihanlar veriyorlar. Aşiretimiz Suriye'nin her tarafına dağılmıştır. Yüzde 40'tan fazlasını oluşturmaktadır. Bütün kabileler vatana yüreğini ortaya koydu. Şu anda özgür ordu kabilelerden oluşmaktadır. Kabileler öyle bir rol aldı ki, bölgesel ve yerel barışçıl olarak hareket etti. Zafer Allah'tandır, rahmet şehitlerimize, şifa yaralılarımızadır" dedi.


Ahmed El-Jaburi de "Bazı kabileler arasında anlaşmazlık vardı ama Araplar bir araya gelip de, bütün hilafı anlaşmazlığı bırakarak bir araya geldiler. Bu rejim sistemi kabileler arasında fitne çıkarmak istedi" diye konuştu.