Ailesiyle birlikte Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden sınırı geçip Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'ne yerleştirilen Hasne Muhammet, önceki gece Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kız çocuğu dünyaya getirdi. 4'üncü kez anne olan Hasne Muhammet, kızının adını 'Türkiye Hayrünnisa' koydu.

Doğumdan sonra yeni doğan bebeğiyle kaldığı okula dönen Hasne Muhammet, 'Ömür boyu özgürlüğü anlatsın' diye bebeğine Türkiye adını verdiklerini, Hayrünnisa adını ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşinin adı olduğu için seçtiklerini belirtti. Hasne Muhammet "Türkiye bize kucak açtı. Burada hem özgürlüğü hem de anne olma mutluluğunu birlikte yaşıyorum. Kızımın da Türkiye gibi bahtının açık olmasını istiyorum. Adını da özgürlüğün timsali olsun diye 'Türkiye' koyduk" dedi.

Eşinin ve bebeğin sağlıklı bir şekilde doğumdan çıkmasıyla mutlu olduklarını belirten baba Ahmet Şair ise Türkiye gibi güçlü olsun diye kızına bu ismi verdiğini söyleyip, kendileriyle ilgilenen Türk yetkililere teşekkür etti.