Suriye'nin Türkiye sınırına 60 kilometre uzaklıktaki İdlib kentindeki çatışmaların artması üzerine ölüm korkusuyla Hatay'a gelen Suriyelilerin geçişleri bugün de devam etti. Bugün öğle saatlerinde adı açıklanmayan bir Suriyeli general sınırı aşarak jandarmaya sığınma talebinde bulundu. Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ndeki Türk Kızılayı çadır kentine yerleştirilen generalin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından daha güvenli olan Altınözü İlçesi'ne bağlı Apaydın çadır kentine gönderileceği bildirildi. Bu generalle birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyeli general rütbesindeki asker sayısı 8'e yükseldi.

EYLEM YAPTILAR

Öte yandan, Reyhanlı'daki çadır kent önünde cuma namazı çıkışı toplanan yaklaşık 300 Suriyeli, Beşşar Esad yönetimini protesto etti. Eyleme katılan çocukların yüzlerinin Özgür Suriye bayrağının renkleri ile boyanması ve Arapça yazılar yazılması dikkat çekerken Suriyeliler, 'Beşşar seni istemiyoruz', 'Türkiye artık müdahale etsin', 'Güle güle Beşşar', 'Sonun geldi Beşşar' sloganları attı. Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler de cuma namazı çıkışı eylem yaptı. Suriyeliler sık sık tekbir getirdi.

TELLERE BASARAK GEÇİYORLAR

Bu arada, dün yoğun geçişlerin yaşandığı Reyhanlı'dan Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin tel örgülere basarak sırını geçmesi ise görüntülere yansıdı. Türk askerlerinin telleri indirip geçişlerini kolaylaştırdığı Suriyeliler, beraberlerinde valiz ve çuvallarla eşyasını taşıdı.

YARALI TÜRK ŞOFÖR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Suriye'nin Halep kentinde yaralanan Hataylı TIR sürücüsü Suphi Ezer de Gaziantep'in Karkamış Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Göğsünden ve kolundan ateşli silahla yaralandığı belirtilen Suphi Ezer, sınır kapısına gelen ambulansla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bu arada, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisi'ndeki alana 2 bin konteyner kuruldu. 10 bin kişilik konteynerlerin iç tasarımı ve alt yapı çalışmalarına da devam ediliyor. Yetkililer, kısa sürede konteyner kentin tamamlanacağını ardından da Hatay'daki Suriyelilerin buraya nakledileceğini bildirdi.



MK(BK/CK)