El Cezire televizyonunun Halep'teki olayları takip etmek amacıyla Suriye'ye gönderdiği ve dün atılan bombanın patlaması sonucu yaralanan muhabiri Omar Khasram, kameraman ve teknik ekipteki arkadaşlarının yardımıyla ilk önce Suriye'deki Sahra Hastanesi'ne götürüldü. Buradan Türkiye sınırında bulunan Azez şehrine getirilen Khasram, daha kapsamlı müdahale yapılması için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Khasram'ın vücuduna 4 şarapnel parçasının isabet ettiği öğrenilirken, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

'YARALARIMDAN ÇOK HALEP'E ÜZÜLDÜM'


Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından gözlem odasına alınan Khasram, gazetecilere yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Beni yaralarımdan daha çok Halep'in durumu üzdü. Halep'i çok iyi tanıyan bir gazeteciyim. Daha önce Halep'in belgeselini çekmiştim. Çok güzel bir şehirdi. Maalesef artık orada sadece yıkılmış binalar, parçalanmış aileler ve cesetler var. Dakika başı bomba düşüyor. Düşen bombalarla hiç bir askeri hedefin vurulduğunu görmedim. Daha çok insanların bulunduğu binaların üzerine düşüyor. Biz bunu hep gördük, gözlemledik. Bu gerçeği insanlara aktarmak istedik. Son gün bizi hedef aldılar. Yarım saat içinde 3 kere bize saldırdılar. Birincide 10 metre uzaklığa düşen bomba bir evi yıktı, yelek giydiğimiz için kurtulduk, ikinci kez başımızın üzerinden bir füze geçti. O da yakınımıza düştü. Ondan da kurtulduk. Üçüncü kez arabaya binmek üzereyken yakınımıza bir top mermisi düştü, şarapnel parçaları bagajı delerek yeleğimden girdi. Orada gönüllülerin çalıştığı bir Sahra Hastanesi var. Onların ilk müdahalesi bizim hayatımızı kurtardı. Türkiye'ye dönerken de yine iki kez aramadan geçtik. Oradaki devrim gençleri bize yardımcı olmaya çalıştı. 2-3 gün içerisinde adeta cehennem içinde yaşadık."

SİNAN GÜL'ÜN TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Öte yandan Esad rejimine bağlı Suriye Ordusu'nun keskin nişancılarına hedef olduğu ileri sürülen AA muhabiri Sinan Gül'ün tedavisi ise Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Sinan Gül'ün kardeşi Star Gazetesi Muhabiri Adnan Gül şunları söyledi:

"Ağabeyim 10 gündür orada operasyonları takip ediyordu. Sıcak çatışmanın ortasında kalmışlar. İki bacağına kurşun isabet etmiş. İlk müdahaleyi Halep'te Şifa Hastanesi'nde yapmışlar. Sonra Türkiye'ye gelip Kilis Devlet Hastanesi'nde kurşunu çıkaramayınca Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ağabeyimin durumu iyi. Mermi çıkarıldı. Sadece doku kaybı ve zedelenme var."

Sinan Gül'ün ambulans uçakla İstanbul'daki Medical Park Hastanesi'ne sevk edileceği belirtildi.