Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) aracılığıyla Suriye'deki olaylarda zarar gören sivil halka 50 bin ton ekmeklik buğday karşılığı yaklaşık 35 bin ton un yardımı yapılacak. 50 bin ton ekmeklik buğdayın tutarı yaklaşık 37 milyon lirayı buluyor.

Sevkiyatına en kısa sürede başlanacak olan unların dağıtımı Kızılay tarafından gerçekleştirilecek. Sevkiyatın yeri ve zamanı önümüzdeki günlerde kesinleşecek olan un yardımı, dağıtımda kolaylık sağlamak amacıyla 25 kilogramlık çuvallarda yapılacak.

Bakanlık, un yardımının her aşamasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü ile koordinasyon ve işbirliği içinde olacak.

Türkiye, insani amaçlı olarak dünyanın dört bir köşesine ihtiyaç halinde ekmeklik un yardımında bulunuyor. Bu kapsamda Bakanlık, bugüne kadar değişik ülkelere 110 bin ton ekmeklik un yardımında bulundu. Türkiye, 2005 yılında Pakistan'da meydana gelen depremde zarar gören afetzedelere 50 bin ton, 2006 yılında, gıda malzemesi tedarikinde karşılaşılan sıkıntılar nedeni ile Filistin halkına 10 bin ton, 2011 yılında ise başta Somali olmak üzere Afrika kıtasında yaşanan kuraklık afetinden zarar görenlere 50 bin ton ekmeklik un göndermişti.


(MV)