Konak Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Özgür- Der üyesi bir grup kadın ve erkek, 'Suriye'de vahşet sürüyor, sessiz kalmak suç ortaklığıdır', 'Arakan'da Budist Suriye'de Baas çetesinin zulmüne son' pankartları açtı. Özgür- Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük, katlimlara bir önce son verilmesi çağrısında bulundu.

Dernek yönetim kurulu üyesi Fazlı İnderi ise basın açıklamasında Suriye'de zulüm yaşandığını söyledi. İnderi, "Şii yada Sünni olmalarına bakılmaksızın, Müslüman halkların iradelerinin gasp edilmesini reddediyor, haklı mücadelelerinde muzaffer olabilmeleri için izzet sahibi tüm Müslümanlar'ı, bu onurlu direnişin yanında saf tutmaya, Suriye intifadasını omuzlamaya davet ediyoruz" dedi. Tekbir getiren dernek üyeleri, 'Beşar Esad hesap verecek' sloganı attı.

İnderi, Bengal Körfezi'nin doğusundan Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam yapıdığını da belirtti. İnderi, "Haziran ayında başlayan katliamlarda resmi makamlara göre ölü sayısı bin kişiyi geçti. 100 bin Müslüman ise mülteci durumuna düştü" diye konuştu. Dernek üyeleri, Myanmar'daki katliamı da protesto etti.



UB(AÖ/BT)