İç karışıklık nedeniyle kontrolün PKK'ya yakınlığı ile bilinen Kürt gruplara geçtiği bildirilen Suriye'nin en önemli kentlerinden Halep'in Kobani İlçesi'ne bağlı Ayn-El Arap Kasabası'nın karşısında bulunan Suruç'ta, son günlerde askeri sevkıyat ve hareketlilik artmaya başladı. TIR'larla sık sık zırhlı araçların taşındığı bölgede, sıfır noktadaki Suriye'yi gören alanlarda iş makineleri ile zemin düzeltme çalışması yapılıyor.

Sınırdaki nöbet kulübelerinden sürekli Suriye'yi gözleyen askerler gelişmeleri üstlerine bildirirken, bölgeye getirilen ve 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'nın garajlarında bekletilen füze rampaları ve diğer zırhlı araçların, bölgede yapılacak zemin düzeltme çalışmalarının ardından konuşlandırılacağı öne sürüldü.

'GECELERİ UYUYAMIYORUZ'

Askeri hareketliliğin yoğunlaştığı Mürşitpınar Köyü'nde oturan vatandaşlar da, gelişmeleri yakından takip ediyor. Köyde oturan vatandaşlar, özellikle geceleri Suriye tarafından sürekli ateşlenen silah seslerinin kendilerini endişelendirdiğini ve uyuyamadıklarını  belirterek, "Geceleri sürekli silahlar sıkılıyor. Bazı geceler ise sazlı sözlü eğlence eşliğinde silahlar sıkılıyor. Bizim tarafımıza da, sürekli asker ve zırhlı araçlar getiriliyor. Gelişmeleri biz de endişeyle takip ediyoruz, inşallah savaş çıkmaz" dedi.

Suruç'un yanı sıra Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçelerinde de askeri önlemlerin artırıldığı bildirildi.

AL,ÖŞ(HK/COŞ)