Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Resulayn'da, geçen 8 Kasım'da başlayan çatışmaların ardından sınır hattında bulunan bazı köylerde kaçakçılık yapıldığı bilgisine ulaşarak çalışma başlattı. Polis ekipleri, jandarmanın desteğiyle, kaçakçılığın sınır hattındaki 3 köyde yapıldığını ve bazı muhtarlar ile askerlerin de kaçakçılık şebekesinin içerisinde bulunduğunu saptadı. Güvenlik güçleri, takip sırasında şebeke üyelerinin, işbirliği yaptıkları askerlerin desteği ile sınırı geçerek Suriye'den kaçak ürünleri yurda sokup haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

Yapılan fiziki ve teknik takip sırasında; şebekenin üyelerini ve çalışma yöntemini saptayan güvenlik güçleri, savcılık izni ile önceki gün sabah erken saatlerde şebeke üyelerinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Saat 05.00 sıralarında 250 polis, 100 jandarma ve özel harekat birliklerinin katılımı ile Ceylanpınar ilçe merkezi ile Suriye sınırındaki Altın, Doruk ve Gümüş köylerine eş zamanlı baskınlar yapılarak kimlikleri açıklanmayan 2 uzman çavuş, 2 köy muhtarının da aralarında bulunduğu toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kaçak sigara, çay, küçükbaş hayvan ve silah ele geçirildi.

Emniyet'teki sorgulamaları tamamlanan 19 şüpheli, bugün akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'ye sevk edildi. Şüpheliler, 'suç örgütü oluşturmak, rüşvet vermek ve almak, görevi kötüye kullanmak, göçmen kaçakçılığı yapmak, sigara kaçakçılığı yapmak' suçlarından mahkemeye çıkartılacak.

Öte yandan polis tarafından yapılan operasyonun görüntüleri ise basın kuruluşlarına dağıtıldı.



AL,ÖP(SS)