Ceylanpınar gibi Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nden son iki gün içinde, aralarında asker, çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 200 Suriyeli, Türkiye'ye geçiş yaptı. Şenyurt'ta oturanlar gün boyu duyulan silah seslerinden tedirgin olduklarını belirtirken, sınırdaki mayınlı araziden geçerek Türkiye'ye gelen 9 kişilik akrabalarını karşılayan Mehmet Demir, akrabalarının sağ salim Türkiye'ye giriş yapmalarından dolayı Türk askerine teşekkür etti. Demir, şöyle dedi:

"Bizim karşımızda hemen Derbesiye var. Bugüne kadar orada herhangi bir sıkıntı yoktu. Ancak, PYD ve muhalifler arasında başlayan silahlı mücadelenin Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn'den sonra Derbesiye'ye de sıçramasını bekliyoruz. Bundan kaçan yaklaşık 70 kişi bugün Türkiye'ye geldi. Dün de 100'ün üzerinde kişi geçiş yapılmıştı. Derbisiye'de son 1 haftada silah sesleri arttı. Tedirgin oluyoruz. Bugün Derbsiye'deki akrabalarımızdan 9 kişilik bir aile geldi. Hepimiz dua ediyorduk sağ salim gelsinler diye."

Türkiye'ye gözyaşları dökerek sığınan Suriyeli kadın ve çocuklardan sınırı geçerken erkeklerin onları sınırdan geçirdikten sonra Suriye'deki evlerine döndükleri görüldü. Suriye'den Türkiye'ye mayınlı arazi ve dikenli tellerin üstünden geçerek Türkiye'ye sığınan mültecilere Türk askeri yardımcı olarak eşyalarını taşıdı.



NG(GG/İD)