Güvenlik güçleri, hafta sonu bombalı saldırı amacıyla bir grup PKK'lının Suriye sınırını kullanarak Türkiye'ye geçeceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis ve jandarma, Suriye sınır hattında güvenlik önlemi aldı. Pazar günü sabaha karşı Akçakale İlçesi'nin Öncül Köyü'nde sınırı geçen ve 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan 4 kişi, jandarma tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.

Yapılan incelemede PKK kamplarında bomba eğitimi aldığı ileri sürülen İsmail K., Haşim D., Mehmet Nedim T. ve Yılmaz A. adlı şüphelilerin üzerlerinden A4 ve C4 türü patlayıcılar ile bomba yapımını gösteren krokiler ve PKK'nın talimatlarının yazılı olduğu evrak ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 4 şüpheli, savcılık talimatı ile Terörle Mücadele Şubesi polislerine teslim edildi. Polis tarafından yapılan incelemede; 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' ve 'Terör örgütü lehine eylem yapmak' suçlarından sabıkaları olduğu saptanan 4 şüpheli, sorgulamalarında ise susma hakkını kullandı.

4 şüpheli, gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa'dan ele geçirildikleri Akçakale İlçesi'ne getirildi. Polislerin nezaretinde Akçakale Adliyesi'ne alınan 4 şüpheli, Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı.



(HK/BT)