Suriye'nin Rakka şehrine bağlı Telebyad ilçesindeki sınır kapısını 2 gün süren çatışmaların ardından sabah saatlerinde ele geçiren muhalifler, kontrolünü elinde tuttukları gümrük binasında gazetecilerle görüştü. Yerde Suriye ordusuna ait 2 askerin cesedini gösteren ve sık sık tekbir getiren elleri silahlı muhalifler, "Burası artık bizim kontrolümüzde" dedi. Muhalifler daha sonra gümrük binasından söktükleri Esad fotoğraflarını ayaklarının altında çiğnedi.

Şiddetli çatışmaların ardından sabah saatlerinde ele geçirilen Telebyad Sınır Kapısı'nın kontrolünü elinde tutan muhalifler, sınırı aşarak yanlarına giden gazetecilerle görüştü. Çatışma sırasında kısmen hasar gören gümrük binası çevresindeki yıkıntılar arasında Suriye ordusuna çalıştığı ve 1'i İranlı keskin nişancı olduğu iddia edilen 2 askerin cesedi görülürken, Suriye bayrağı ile Esad'a ait fotoğrafların parçalanmış olması dikkat çekti. Ellerinde uzun namlulu silahlar ile sınır kontrolünü elinde tuttuklarını anlatan muhalifler, "Özgür Suriye Ordusu olarak çatışma sonunda burada kontrolü elimize geçirdik. Artık burada kontrol Özgür Suriye Ordusu'na aittir" dedi.

Sık sık tekbir getiren muhalifler daha sonra Esad fotoğrafları ile Esad portresinin işlendiği bir halıyı ayakları altına alıp çiğnedi.

TOP SESLERİ DUYULUYOR

Öte yandan, öğleden sonra zaman zaman Telebyad İlçesi'nde top sesleri duyulmaya başlandı. Muhalifler, sınır kapısını ele geçirmelerinin ardından Suriye ordusuna ait zırhlı araçların Rakka'dan Telebyad'a geldiğini ve gümrüğü yeniden ele geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Telebyad'ın iç kesimlerinde tanklardan atılan topların bazı yerleşim alanlarını vurduğu ifade edilirken, gümrük binasının da hedef alan top atışlarının yapıldığı bildirildi.



DHA(HK/COŞ)