Türkiye sınırına 300 metre mesafedeki çatışmalarda muhalifler, Telebyad Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Saat 10.00 sıralarında yoğun bombardımanla vurulan gümrük binasını ele geçiren muhalifler, daha sonra binanın çatısındaki Suriye bayrağını indirdi.

Askerlerin ve keskin nişancıların bulunduğu gümrük binasını vuran ve kısmen yıkılmasını sağlayan muhalifler daha sonra, binanın çatısına çıktı. Tekbir getiren ve havaya uzun namlulu silahlarla ateş açan muhalifler, daha sonra çatıda bulunan Suriye bayrağını gönderden indirip yere attı. Bir süre sonra çatıdan inen muhalifler, sınır kapısındaki Beşar Esad fotoğrafını yırtıp, alandaki büyük direkte asılı Suriye bayrağını da indirdi.

112 AMBULANSLARI SINIRI GEÇİP YARALILARI ALDI 

Kapının ele geçirilmesinin ardından silah sesleri de kesildi. Şiddetli çatışma sonrası yaralanan muhalifler de, 150 metre kadar Suriye sınırından içeri giren 112 acil servis ambulansları ile alınıp Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. 4'ü ağır 10 yaralı  tedavi için Akçakale ve Şanlıurfa'daki hastanelere götürüldü.

VATANDAŞLAR SU GÖTÜRDÜ

Sınır kapısı önünde şiddetli çatışmaları izleyen bazı Akçakaleli vatandaşların, sınırın muhaliflerce elege çirilmesinin ardından, 300 metre uzaklıktaki Özgür Suriye Ordusu mensuplarına Akçakale Sınır Kapısı'nı kullanarak kolilerle su götürdükleri görüldü.

Çatışmalardan kaçarak Akçakale'ye gelen 100'e yakın Suriyeli sivil de, askerler tarafından teslim alınarak ve çadırkente götürüldü. Yaklaşık 2 ay önce Akçakale'de kurulan 10 bin kişilik Süleyman Şah Çadır Kent'in kapasitesinin 20 bine çıkarılması için de çalışmalara başlandığı bildirildi.



DHA(HK/COŞ)