8 Kasım'dan bu yana çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin terk ettiği ve son olarak PYD güçleri ile muhaliflerin silahlı çatışması ile şiddetin tırmandığı Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn İlçesi'nde hayat normale dönmeye başladı. Zaman zaman duyulan birkaç el silah sesi dışında sessizliğin hakim olduğu ilçede, insanların sokaklarda yürüyerek ve araçlarıyla dolaşmaya başladığı görüldü. Sokakların canlanmaya başladığı ilçede, helan tedirginlik yaşayan sivil insanların güvenlik amacıyla Türkiye sınırına yakın noktalarda durmayı tercih etmesi dikkat çekti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Günlerce süren çatışma ve bombardıman nedeniyle güvenlik güçleri sınırda geniş önlem aldı. Sınırın sıfır noktasına kazılan mevzilerde askerlerin yanı sıra üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı araçlar da namlularını Suriye'ye çevrili olarak bekleyişini sürdürüyor.

Bazı zırhlı askeri araçlar da sık sık sınır hattında devriye görevi yaparak, megafonlar ile sınır hattında bulunan Suriyelileri, Resulayn'a doğru gitmeleri konusunda anonslar ile uyarıyor.

GELİŞLER AZALDI

Çatışmaların başlamasının ardından binlerce Suriyelinin evini terk ettiği Resulayn'da hayatın normale dönmeye başlaması sınırdan geçişleri de azalttı. Resulayn'da tedirginliğin azalmasıyla birlikte insanların kendilerini güvende hissetmesiyle birlikte Türkiye'ye gelişlerin azalması dikkat çekerken, buna rağmen yeni çatışma ve bombardıman korkusu yaşayanların Türkiye'ye geçişleri sürüyor.

Suriye'den kaçarak Ceylanpınar'a gelen ve yakınlarının yanına yerleşen bazı kişiler de yeniden Resulayn'a dönüyor.



(HK/BT)