Şırnak Valiliği, İdil İlçesi’nin Suriye sınırındaki Alakamış Köyü yakınlarından Türkiye’ye sızmaya çalışırken, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 4 PKK’lının üzerlerinde C-4 patlayıcı ve el bombalarının çıktığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, 13 Haziran günü saat 21.30 sıralarında Alakamış’taki 1422-1423 numaralı sınır taşları arasındaki mayınlı sahada Suriye’den Türkiye'ya sızmaya çalışan PKK-KCK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden 4’ünün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı unsurlar tarafından tespit edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu terör örgütü mensuplarına yaklaşık 3 saat ses yayın araçları ile teslim olmaları yönünde çağrıda bulunulmuştur. Ancak bu çağrılara terör örgütü mensupları tarafından otomatik silahlarla ateş edilerek karşılık verilmiş ve çıkan çatışmada 4 terör örgütü mensubu; beraberlerindeki uzun namlulu ağır silahlar ve bunlara ait çok miktarda mühimmat, halkımıza yapılacak hizmetleri engellemek, TSK ve emniyet mensuplarına zarar vermek maksadıyla kullanılacağı değerlendirilen 2,5 kilogram C-4 ve 2 adet tuzaklanmış el bombaları birlikte etkisiz hale getirilmişlerdir. Bölgedeki operasyonel çalışmalar halen sürmektedir.

Güvenlik kuvvetlerimiz başta yöre insanımız olmak üzere güvenlik mensuplarına ve tüm halkımızın can ve mal güvenliğine kast eden bölücü terör örgütleri ve arkalarındaki hain odaklarla mücadelesini milletimizin desteğini almak suretiyle kararlılıkla devam ettirecektir."

EK (GG/SSA)