Ceylanpınar sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki Resulayn'da geçen perşembe günü muhalifler ile ordu birlikleri arasında çatışma çıktı. 2 gün süren şiddetli çatışmaların ardından Resulayn'ın önemli bölümü muhaliflerin kontrolüne geçti. Hafta sonu ordu birliklerinin tanklarla top atışı yaptığı Resulayn, pazartesi ve salı günü savaş uçakları tarafından bombalandı. Savaş uçaklarının 2 gün boyunca defalarca yaptığı bombardımanda çok sayıda kişi öldü, yaralanan birçok Suriyeli de tedavi için sınırdan geçirilerek Türkiye'ye getirildi.

SİLAH VE TOP SESLERİ GELİYOR

Bugüne de erken saatlerde havada gözüken helikopter nedeniyle bombardıman korkusuyla girilen Resulayn'da, top ve silah sesleri de duyuluyor. Sabah saatlerinden itibaren önceki günlere oranla daha fazla silah ve top sesinin yankılandığı ilçede, bombardıman korkusu yaşayan muhaliflerin ise Türkiye sınırına yakın noktada bulunan demiryolunun bulunduğu bölgeye gelerek korunmaya çalıştıkları görüldü.

RESULAYN YENİDEN BOMBALANDI, TÜRK JETLERİNİN SESİ DUYULDU

Sabah saatlerinde beklenen Suriye jeti ise saat 11.35'de Resulayn semalarında gözüktü. Türkiye sınırına yakın noktada bulunan muhalifler, havada görülen jete uçaksavar ve kalaşnikof tüfeklerle ateş açmaya başladı. Bu sırada seken bazı kurşunların Türkiye tarafına gelme ihtimali üzerine alarma geçen güvenlik güçleri, sınır hattında bulunanları bölgeden uzaklaştırdı. Birbiri ardına Resulayn ilçe merkezinin uzak noktalarına bombalar bırakan jet, daha sonra Resulayn semalarından ayrıldı. Resulayn'da bombalanan alanlardan dumanlar yükselirken, Suriye jetinin ayrılmasından saniyeler sonra Türkiye tarafında yeniden duyulan sesin ise Türk savaş uçaklarına ait olduğu iddia edildi.

SİLAHLI MUHALİFLER ASKERİN ÖNÜNDE NAMAZ KILDI

Türkiye sınırına yakın noktaya gelerek kazdıkları mevzilerde saklanan çoğunluğu yüzünü kar maskesi ve poşu ile gizleyen muhalifler, zaman zaman dışarı çıkarak tekbir getiriyor. Öğle saatlerinde saklandıkları mevziden çıkan bir grup muhalif ellerindeki kalaşnikof tüfekleri havaya kaldırıp tekbir getirdi. Türk askerinin yaklaşık 20 metre ilerisinde bulunan muhalifler, öğle ezanının ardından silahlarını yan yana koyup birbirine çattıktan sonra önce toprakla teyemmüm abdesti aldı, ardından birlikte namaz kıldı.

TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Bombalanan Resulayn ve sıfır noktada bulunan Ceylanpınar'da tedirginlik sürüyor. Güvenlik güçleri sürekli olarak vatandaşları sınırdan uzak durmaya çağırıyor. Sınır hattında bulunan evlerin boşaltıldığı ilçede, birçok memurun izin alarak memleketlerine gittiği bildirildi.

Öte yandan bombardıman altındaki Resulayn'da bugün de yüzlerce Suriyeli sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı.



(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI )