Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Resulayn ilçesi, saat 11.45'de Suriye jeti tarafından yeniden vuruldu. Jetlerin vurduğu 2 noktadan dumanlar yükseldi. Jetin sesinin duyulması ile birlikte Resulayn'da bulunan muhalifler Türkiye sınırında bulunan demiryolunun olduğu bölgeye geldi. Eli silahlı muhalifler burada bombalanmaktan korunmaya çalışırken, bazı muhalifler ise uçaksavarlar ile savaş uçağını vurmayı denedi ama başarılı olamadı.

ESAD YANLILARIN EVLERİNİ ATEŞE VERDİLER

Türkiye'ye kaçışın sürdüğü Resulayn ilçe merkezinde muhaliflerin, Esad yanlısı olduğu ileri sürülen birçok ev ve işyerini ateşe verdiği de öğrenildi. Ateşe verilen yerlerden yükselen dumanlar Resulayn'ın üzerini kaplarken, Türkiye sınırında ise güvenlik güçleri sınır hattında toplanan ve uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan vatandaşları basınçlı su ve biber gazı kullanarak dağıtıyor.

OKULLAR YENİDEN TATİL

Şiddetli çatışmalar nedeniyle geçen perşembe gününden bu yana eğitime ara verilen Ceylanpınar'da, tatilin 19 Kasım Pazartesi gününe kadar süreceği bildirildi. Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu haftanın ilk 2 günü için alınan tatil kararının Resulayn'a yönelik hava saldırılarının ardından hafta sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Yetkililer, 19 Kasım'dan sonra eğitimin devam edip etmeyeceğinin kararının sınırdaki gelişmelere göre belirleneceğini kaydetti.



(HK/AAA)